Forum Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologi

Дискусията е започната от patricianoldi , на 01 January 12:00 AM

Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologiwebid Ngirit ngukur produktivitas faktor total tetanèn lan iki tetanèn langkah ing Amerika Serikat punika roughly 1.7 kaping luwih produktif saka iku ing taun 1948. Ing 2011, WHO Labor International negara sing kira-kira siji yuta wong, utawa liwat 1/3 saka pasukan karya kasedhiya, sing dipunginaaken ing sektor pertanian global. Agriculture dadi kira-kira 70% saka Employment global anak, lan ing akeh negara ngandhut persentasi paling wanita industri sembarang. Sektor layanan mung ngluwihi sektor pertanian minangka juragan global paling gedhé ing 2007. Antarane 1997 lan 2007, persentasi saka wong dipunginaaken ing tetanèn tumiba saka patang poin persentase, sing gaya sing samesthine kanggo terus. Jumlah wong dipunginaaken ing tetanèn beda-beda gumantung digunakake ing basis saben-negara, kiro-kiro saka kurang saka 2% ing negara kaya ing AS lan Kanada kanggo luwih saka 80% ing akeh bangsa Afrika.


Ing negara berkembang, tokoh iki Ngartekno luwih murah tinimbang ing abad sadurungé. Ing abad kaping 16 ing Eropah, contone, antarane 55 lan 75 persen populasi iki melu ing tetanèn, gumantung ing negara. Miturut abad kaping 19 ing Eropah, iki wis dropped kanggo antarane 35 lan 65 persen. Ing negara padha dina iki, tokoh kurang saka 10%. Agriculture, khusus tani, tetep industri mbebayani, lan petani donya tetep ing risiko dhuwur saka ciloko-related karya, penyakit paru-paru, mundhut pangrungon gangguan-mlebu, penyakit kulit, uga kanker tartamtu related kanggo nggunakake kimia lan ingkang dipun danguaken cahya srengenge. On farms indhustri, ciloko kerep ndherek nggunakake mesin tetanèn, lan arupa panyebab umum saka ciloko tetanèn bejat ing negara berkembang punika rollovers traktor. Obat omo lan kimia digunakake ing tani uga bisa mbebayani kanggo kesehatan buruh, lan buruh kapapar obat omo bisa nemu penyakit utawa duwe anak karo lair cacat. Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologiwebid

Мнения
Най-нова дискусия